top of page
Nieuwe Oogst: Biobased Oirschot
Nieuwe Oogst: 1ste Prijs Rijksbouwmeester Biobased en Natuurinclusieve Woonwijk Oirschot
Nieuwe Oogst UrbOrgaLoD Biobased Woonwijk 1stePrijs

Nieuwe Oogst

 

"Wij bouwen niet enkel biobased – wij zijn biobased!

99% van ons DNA is natuur. De mens gedijt het best als we onze band met de natuur herstellen en als we flora en fauna ruimhartig in onze leefomgeving toelaten." Nieuwe Oogst is finalist in de prijsvraag Een nieuwe bouwcultuur - biobased en natuurinclusief bouwen in Oirschot.

Wij hebben een biobased wijk ontworpen voor Oirschot waarin de biotopen van mens en dier, bodem, planten en water elkaar ontmoeten.

Omdat het gezond is. Omdat het er mooi wonen is. En om te laten zien dat het gewoon haalbaar is. Sociaal, natuurinclusief en duurzaam.

Wij hebben een wijk ontworpen voor Oirschot waarin we de bekende biobased bouwmaterialen doorontwikkelen en opschalen tot duurzame bouwsystemen. Waarin we nieuwe biobased producten een kans geven om te groeien. Zodat de hele keten, van agrariër en ontwikkelaar tot

ontwerper en bouwer in een nieuwe rol kan groeien. Met nieuwe gewassen en materialen, andere rendamentsmodellen, innovatieve ontwerpen en slimme bouwmethodes. Dat is de wortelstok voor een nieuwe manier van denken in de bouw en voor een nieuwe biobased bouwcultuur.

Dat is de Nieuwe Oogst. 

 

Ons team:

De Urbanisten, Copijn, Level of Detail Architecten, ORGA architect, Bureau Veldwerk,

AM Gebiedsontwikkeling, Alba Concepts, De Natuurverdubbelaars en Beyond Now.

De prijsvraag in Oirschot is de eerste prijsvraag binnen het programma Een Nieuwe Bouwcultuur, waarmee het College van Rijksadviseurs

biobased en natuurinclusief bouwen wil stimuleren.  Voor de Gemeente Oirschot, Kalliste Woningbouwontwikkeling B.V. en Woningstichting 'Thuis.

Organisatie door Architectuur Lokaal.

 

bottom of page