Gymzaal De Stelt, Lent
D_TvdH20211008-DJI_0201.jpg

Landschap. Een gymzaal, ontworpen om op te gaan in het landschap. De vormgeving refereert aan dijklichamen en aan het rivierenlandschap
van de Waal. De materialen zijn natuurlijk: hout en baksteen. Op het dak een kruidensedumbeplanting en tegen de gevel groeien
klimplanten met nest- en fourageerplekken voor vogels.
Kappen. Daken zijn kenmerkend voor het rivierenland. Eigenlijk maken we één groot dak: ook de gevels staan speels schuin.
Natuurinclusief. In en om de gymzaal zorgen we voor plekken waar stadsnatuur kan gedijen. Een vlindervriendelijk kruiden-sedumdak, volop
nestgelegenheden voor mussen, gierzwaluwen en vleetmuizen. Begroeide gevels bepalen niet alleen het uiterlijk van het ontwerp; er zijn zo
ook volop ontdekkings-mogelijkheden voor de kinderen van de naastgelegen basisschool.Gymzaal in landschappelijke setting hoge duurzaamheidsambities (GPR>8,0) natuurinclusief gebouw.

De vormgeving refereert aan dijklichamen en aan het rivierenlandschap van de Waal. De materialen zijn natuurlijk:
hout en baksteen. Op het dak een kruidensedumbeplanting en tegen de gevel groeien klimplanten met nest- en fourageerplekken
voor vogels. De daken zijn kenmerkend voor het rivierenland. Eigenlijk maken we één groot dak: ook de gevels staan speels schuin.

Opdrachtgever: Gemeente Nijmegen

Foto Thea van den Heuvel
press to zoom
Foto Thea van den Heuvel
press to zoom
Foto Thea van den Heuvel
press to zoom
Foto Thea van den Heuvel
press to zoom
Foto Thea van den heuvel
press to zoom
Foto Thea van den Heuvel
press to zoom
Foto Thea van den Heuvel
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1